Platser att besöka i Sarajevo

sarajevoDet du inte vill missa är att lära dig lite om Bosniens viktiga historia när du besöker Sarajevo. Sarajevo har många historiskt betydande platser där du kan få ta del av Bosnienkrigets och första världskrigets historia. Utöver historian finns det en vacker natur att upptäcka utanför Sarajevo och nattetid finns det gott om barer och nattklubbar att besöka.

Historiska minnen i Sarajevo

Det som först nämns när vi pratar om Bosniens historia är Gallery 11/07/95. Det är en typ av minnesmuseum med en permanent utställning som skildrar Srebrenicamassakern som ägde rum under Bosnienkriget. Mellan 7000 till 8000 män och pojkar dog i Srebrenicamassakern som idag klassas som folkmord. Utöver den permanenta utställningen finns där även fler tidsbegränsade utställningar om Bosnienkriget.110795

Vill du uppleva fler historiska platser får du inte missa Sarajevo War Tunnel som är en underjordisk tunnel som byggdes av den bosniska armén under Bosnienkriget. Tunneln användes för att föra in mat, sjukvård och krigsmaterial till Sarajevo, men även för att kunna få ut folk ur staden. Sarajevo War Tunnel leder från Sarajevo till Dobrinja och Butmir.

Något som de flesta hört talas om är skotten i Sarajevo som blev starten på första världskriget. Är du i Sarajevo får du inte missa att besöka platsen där allt startade. Bašcaršija är den gamla delen av Sarajevo som har fått restaureras ordentligt efter Bosnienkriget och har idag återfått sin forna glans. Här kan du även hitta lokala hantverkare och många mysiga butiker.

Se Sarajevo

Vill du lära dig mer om staden och de olika sevärdheterna kan du boka en stadstur eller stadsvandring där du får följa en guide som berättar allt du vill veta om Sarajevo. Bolag som erbjuder stadsturer är bland annat Sarajevo Funky Tours, Neno and friends och Toorico Tours. En guidad tur genom Sarajevo kan ta allt från en timme till tre timmar. En del turer är helt gratis för Sarajevos turister medan till exempel Toorico Tours skänker 10 % av sina inkomster till olika projekt som arbetar för att utveckla Bosnien och Hercegovina.

Nattklubbar och barer

zlatnaSarajevo har många ställen för dem som tycker om nattliv. Här finns många spännande barer att besöka. Till exempel så är Zlatna Ribica en perfekt bar för dig som spenderat dagen med att lära dig om historia. Zlatna Ribica är en bar med antikt tema och en atmosfär du inte kan få nog av. Var du än vänder dig kommer du att upptäcka något nytt på Zlatna Ribica i Sarajevo.

Tycker du om levande musik och en lugn atmosfär ska du besöka Bambus Lounge Club. Här kan du avnjuta ett gott glas vin och lyssna till Bosniens vackra levande musik tillsammans med ditt umgänge. I Sarajevo kan du även hitta Jazz Club Monument för dig som tycker om att släppa loss till levande jazz musik på kvällarna. Sarajevo har något för alla oavsett om du tycker om fart och fläkt eller bara vill ha en lugn kväll på stan.