Saker att göra i Sarajevo med familjen

Sarajevo är en fantastisk stad för familjeresor. Det finns så många saker som du kan göra med dina barn i Sarajevo, från att besöka Nationalmuseet till att gå över bron under solnedgången. För att hjälpa familjer att planera sin resa till Sarajevo har vi sammanställt en lista med våra favoritaktiviteter och attraktioner för både barn och föräldrar!

bro sarajevo

Sarajevo med familjen: Saker att göra

Besök nationalmuseet:

Nationalmuseet är ett utmärkt ställe för att lära sig mer om Bosniens kultur och historia. Det finns utställningar om allt från traditionella dräkter till föremål från krigstiden, så det finns något för alla.

Promenera över bron i solnedgången:

Den gamla latinska bron i Sarajevo är ett av de mest kända landmärkena i staden.

Barnen kanske gillar att gå över bron, medan föräldrarna kan njuta av utsikten över floden och stadsbilden.

Utforska Bascarsija:

Bascarsija är Sarajevos gamla stadsdel och är full av moskéer, restauranger och souvenirbutiker. Det är en fantastisk plats att vandra runt och utforska.

Du kan ta linbanan och bergbanan och få en fantastisk utsikt över Sarajevo från ovan. De är också ett bra sätt att ta sig runt i staden.

Sarajevo med familjen: Kul för barnen

För barn så kan Sarajevos tivoli, lekplatser och djurparker vara ett bra sätt att hålla dem sysselsatta och underhållna.

Sarajevo har flera nöjesparker, bland annat Igman Fun Park och HappyLand. Det finns också gott om lekplatser utspridda runt om i staden, liksom ett zoo.

I Sarajevos djurpark finns en mängd olika djur, från björnar och kängurus till apor och spindlar. Det är ett utmärkt ställe att ta med barnen på en utflykt, och de kommer garanterat att njuta av att se djuren på nära håll.

Här kan du äta med barnen i Sarajevo

Det finns många restauranger i Sarajevo där du kan äta med barnen. Några av våra favoriter är följande:

bosnisk mat

Restoran Safari:

Den här restaurangen har ett tema kring afrikanska vilda djur och erbjuder ett stort utbud av rätter för både barn och föräldrar.

Pizza Hut:

Pizza Hut är en världsomspännande kedja av pizzerior och erbjuder pizza, pasta och salladsrätter som barnen kommer att älska.

McDonald’s:

McDonald’s är en annan världsomspännande kedja som erbjuder hamburgare, pommes frites, chicken nuggets och andra barnvänliga rätter.

Det finns också många lokala restauranger där du kan äta med barnen. En av våra favoriter är:

Cevabdzinica Sarajevo:

Den här restaurangen erbjuder en mängd olika grillade köttsorter, inklusive cevapi (en typ av bosnisk korv).

Sammanfattningsvis är Sarajevo en utmärkt stad för familjeresor. Det finns så många saker du kan göra med dina barn i Sarajevo, från att besöka nationalmuseet till att gå över bron i solnedgången. För att hjälpa familjer att planera sin resa till Sarajevo har vi sammanställt en lista med våra favoritaktiviteter och attraktioner för både barn och föräldrar.